Προφίλ

Λίγα Λόγια

Το 1988 ο Πέτρος Βασταρδέλης απο το Φανάρι Κομοτηνής, το παραδοσιακό ψαροχώρι της Ροδόπης, γνωρίζοντας την παραδοσιακή τέχνη των καπνιστών - αλίπαστων ψαριών, ιδρύει εκεί μια μικρή επιχείρηση. Επιδιώκοντας να διατηρήσει τους δεσμούς με τον τόπο του, την ονομάζει ¨ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ¨ ως διακριτικό τίτλο και το κατοχυρώνει και ως εμπορικό σήμα της.

Το 2008 η εταιρία περνάει στη δεύτερη γενιά, στον υιό του Αλέξανδρο, που μαζί με την επιχείρηση κληρονομεί και το πάθος για την παράδοση σε συνδιασμό με την υψηλή ποιότητα. Νέες ιδέες γίνονται πράξη και η επιχείρηση πλέον μεγαλώνει και αναπτύσεται. Κύρια δραστηριότητα της είναι η μεταποίηση, η συσκευασία και η διάθεση καπνιστών και αλίπαστων ψαριών καθώς και προιόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας με βάση τα αλιεύματα. Η εταιρία διαθέτει προιόντα τόσο για το κανάλι του λιανεμπορίου (retail) όσο και για αυτό του χονδρεμπορίου (foodservice), τα οποία υποστηρίζονται από ένα καλά οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων.

Έχοντας ως έδρα το Φανάρι Κομοτηνής όπου στεγάζεται η μονάδα παραγωγής της, η εταιρία διαθέτει ακόμη δύο υποκαταστήματα, ένα στην Κομοτηνή και ένα στη Θεσσαλονίκη και έχοντας ώς στόχο σύντομα ένα τρίτο στην Αθήνα. Η εταιρία με φροντίδα και υπευθυνότητα φροντίζει για την διασφάλιση της ποιότητας στο μέγιστο βαθμό, κατέχοντας πιστοποιητικό ποιότητας HACCP-ISO 22.000.

Με δεδομένο ότι παράγουμε προιόντα με παραδοσιακό τρόπο και φυσικές πρώτες ύλες, από τις καθαρότερες θάλασσες του κόσμου, χωρίς τη χρήση συντηρητικών, η γκάμα μας περιλαμβάνει: αλίπαστα ψάρια (αντζούγια, σαρδέλα, κολιό), καπνιστά (σκουμπρί, τσιροσαλάτα, πέρκα, ρέγγα, σαρδέλα), μαρινάτο γαύρο, λακέρδα και τονολακέρδα λαδιού, παστουρμά θαλάσσης καθώς και ταραμά λευκό και τέλος καπνιστό λικουρίνο, το γνωστό κεφαλόπουλο που αλιεύεται από τη γειτονική λίμνη Βιστωνίδα.

Δραστηριότητες

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΙΧΘΥΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΑ ΨΑΡΙΩΝ